Boeken lenen

Boeken lenen Eduboek

Bij Eduboek is het mogelijk om (luister)boeken te kopen via de webshop. U heeft deze boeken dan in bezit óf u kunt boeken lenen.

Leenboeken kunnen alleen digitaal geraadpleegd worden. Leenboeken zijn onderverdeeld per kast voor de verschillende groepen (groep 3 t/m 8). Iedere kast bevat 110 boeken.

Toegang leensysteem

Er kan gekozen worden voor verschillende abonnementen. U krijgt dan toegang voor 3, 6 of 12 maanden. Ook is het mogelijk om 24-uur gratis toegang te krijgen om te proberen.

De boeken zijn onderverdeeld in drie kasten:

Kast 1 – groep 3 en 4
Kast 2 – groep 5 en 6
Kast 3 – groep 7 en 8

 • Leenboeken kunnen gepresenteerd worden op een tablet, laptop, desktop  of een digibord.
 • Leenboeken kunnen niet gedownload en afgedrukt worden.
 • Een hele groep kan één en  hetzelfde boek lezen of elke leerling kiest een boek naar keuze.
 • Regelmatig verschijnen er nieuwe boeken en herziene versies.
 • Leenboeken bevatten waar mogelijk filmmateriaal.
 • Bij de leenboeken horen gratis werkbladen met antwoorden.
 • Achterin elk boek vindt u ook nog eens gratis pluskaarten. Pluskaarten doen een beroep op het creatieve en avontuurlijke denken van de leerlingen.

  extra info pluskaarten

Nu een groepskorting van 50% verdienen met een nieuw leensysteem?

 • Vind binnen de Stichting van uw school minimaal 4 andere geïnteresseerde scholen om de drie kasten te lenen en ook zij ontvangen dezelfde korting. (Betaal slechts € 55,50 voor de drie kasten in plaats van € 111,00)
 • Geef de naam van de Stichting en de 5 e-mailadressen door aan info@eduboek.nl o.v.v. groepskorting.
 • Eduboek neemt z.s.m. contact met u op.

Boeken lenen voor kinderen uit Groep 3 & 4

Op dit moment bevinden zich 110 rijk geïllustreerde flipboeken in het leensysteem.

In elk boek bevindt zich daar waar mogelijk aanvullend filmmateriaal. Aan het eind van elk flipboek bevinden zich 2 pluskaarten die een beroep doen op het creatief denken van leerlingen. Verder hoort bij elk boek een gratis werkblad met antwoorden. Kinderen kunnen allemaal hetzelfde, maar ook een verschillend flipboek lezen.


Boeken lenen voor kinderen uit Groep 5 & 6

Op dit moment bevinden zich 110 rijk geïllustreerde flipboeken in het leensysteem.

In elk boek bevindt zich daar waar mogelijk aanvullend filmmateriaal. Verder hoort bij elk boek een gratis werkblad met antwoorden.

Achterin elk boek vindt u ook nog eens gratis pluskaarten. Pluskaarten doen een beroep op het creatieve en avontuurlijke denken van de leerlingen.

Kinderen kunnen allemaal hetzelfde, maar ook een verschillend flipboek lezen.


Boeken lenen voor kinderen uit Groep 7 & 8

Op dit moment bevinden zich 110 rijk geïllustreerde flipboeken in het leensysteem.

In elk boek bevindt zich daar waar mogelijk aanvullend filmmateriaal. Verder hoort bij elk boek een gratis werkblad met antwoorden. Achterin elk boek vindt u ook nog eens gratis pluskaarten. Pluskaarten doen een beroep op het creatieve en avontuurlijke denken van de leerlingen. Kinderen kunnen allemaal hetzelfde, maar ook een verschillend flipboek lezen.


Antwoordbladen en werkbladen

Bij ieder boek binnen de kast horen werkbladen. Deze werkbladen helpen kinderen bij het beter begrijpen van de materie door te oefenen. In de antwoord bladen bevinden zich alle antwoorden. Alle werk- en antwoordbladen zijn in .pdf formaat en dus eenvoudig online in te zien of te printen.

Werk- en antwoordbladen zijn gratis en eventueel ook losstaand te gebruiken. Ieder nummer uit de index verwijst naar het bijbehorende boek. Per boek zijn er 3 oefeningen opgenomen.